Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ζητείται Συνένοχος


Πάντως η κεντρική ιδέα του δελτίου του megamou είναι πως η ευθύνη βαραίνει τη Δημ.Αρ αφενός γιατί είχε δεσμευτεί προεκλογικά και αφετέρου γιατί αν πάνε πάλι μόνοι τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δε θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν ούτε το αν ο καφές θα είναι πικρός ή με ολίγη...
Ξέχασαν να πουν βέβαια πως ψάχνουν για συνένοχους. Όταν ήθελαν να πάρουν σκληρά μέτρα βρήκαν δεξιο-συντηρητικό συνένοχο, τώρα χρειάζονται αριστερό-προοδευτικό για να χρυσώσουν το χάπι. Πολύ φοβάμαι πως η Δημ.Αρ είναι καταδικασμένη στη διάσπαση είτε συμμετάσχει είτε όχι.
Αν λάβει απόφαση συμμετοχής τότε θα υπάρξουν μέλη που θα αποσχιστούν και θα αναζητήσουν νέα στέγη μόλις κληθούν να ψηφίσουν τα πρώτα νέα επιπρόσθετα μέτρα, ίσως και στους χώρους από τους οποίους προέρχονται. Αν πάλι πουν "δε συμμετέχουμε"... ρώτησε κανείς όλους αυτούς που ονειρεύονται ταξίδια στις Βρυξέλλες και υπουργικές θεσούλες; Μάλλον όχι! Το εκσυγχρονιστικό-Σημιτικό ΠΑ.Σο.Κ (δεν είναι τυχαία η σημερινή παρέμβαση του Σημίτη) δε θα το σκεφτεί δεύτερη φορά πριν επαναπατριστεί στο μελλοντικό post-Pasok.
Η απόφαση που καλείται να λάβει η ηγετική ομάδα της Δημ.Αρ είναι καθαρά αν θα παραδοθεί άνευ όρων ή θα παραμείνει σε αντιπολιτευτικό ρόλο στηρίζωντας τα όποια ευνοϊκά νομοσχέδια έρθουν (κατά λάθος) από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μάλλον η δήλωση ανοχής αποτελεί την μόνη λύση που δεν εκφυλίζει τις θέσεις της Δημ.Αρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου